21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia reportatges de Cavall Fort, Adolescents.cat i Som Garrigues

El dimarts 30 de novembre, a les 19.30h, tindrà lloc la 21a Nit de les Revistes i la Premsa en Català que organitza l’APPEC Editors de revistes i digitals, conjuntament amb l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i aquest any també amb l’Associació Catalana d’Editors de Diaris (ACED). L’acte comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i reunirà diverses personalitats del sector de la comunicació del país.

En el marc d’aquesta celebració, que tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona, es lliuraran els premis a millor publicació, a millor reportatge, a millor disseny i a millor portada. Així mateix, es farà un reconeixement a tres publicacions per la seva trajectòria i s’atorgaran els premis especials de la Junta de l’APPEC a Carme Junyent (Cultura), al Grup Bon Preu (Societat) i a Gustau Alegret (Comunicació).

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que s’ha convertit en l’acte institucional de referència del sector, enguany esdevé més necessària que mai davant la preocupació generalitzada pel retrocés de l’ús social del català, tal com apunten tots els estudis recents. Per això, aquesta edició ha de servir per reivindicar el paper de les revistes i la premsa que proporcionen un mapa comunicatiu en català ric, plural i divers i, així, contribueixen a fer possible una oferta mediàtica de qualitat en llengua catalana.