La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia reportatges de la Directa, La Comarca d’Olot i el diari Ara

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català premia reportatges de la Directa, La Comarca d’Olot i el diari Ara

  • Els tres treballs guardonats tracten sobre la infiltració d’un policia espanyol en l’esquerra independentista, el càncer infantil i el soroll a Barcelona

  • L’acte de lliurament serà el 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català, que organitza l’APPEC editors de revistes i digitals, premiarà reportatges de la Directa, La Comarca d’Olot i el diari Ara durant la celebració de la seva 22a edició, que tindrà lloc el 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona i que s’ha convertit en l’acte institucional de referència del sector.
En aquest sentit, el jurat de la Nit reconeixerà el reportatge ‘Talp d’estat’ de la Directa, en la categoria de Revistes. Aquesta investigació periodística, elaborada per Jesús Rodríguez, revela com un agent de la policia espanyola va infiltrar-se durant dos anys en l’esquerra independentista i en el moviment per l’habitatge amb una identitat falsa.

El jurat destaca que és un peça “cuinada a foc lent, amb una feina pacient, perseverant i minuciosa, que inclou un informe fisonòmic d’un pèrit especialitzat en criminalística”. Així mateix, subratlla “l’impacte que va tenir en altres mitjans de comunicació i la sacsejada política i social que va representar aquesta investigació”.

Així mateix, en la categoria de Premsa, el jurat guardonarà el reportatge ‘Quan la superació és l’única opció’ de La Comarca d’Olot. El periodista David Planella aprofundeix en el càncer infantil a través de la història de superació de dos nens de la Garrotxa que lluiten contra la leucèmia. Els membres de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català valoren “la sensibilitat amb què tracta un tema tan delicat, que va més enllà i mostra la realitat d’aquesta malaltia de manera molt ben travada i des del vessant de les mares, dels fills i dels professionals sanitaris”.

I, finalment, en la categoria de Digital, el jurat distingirà el reportatge ‘Barcelona: la tortura del soroll’ del diari Ara. A través d’un format interactiu i amb múltiples recursos multimèdia, els periodistes Maria Ortega i Auri Garcia Morera retraten aquesta problemàtica a la capital catalana causada, principalment, pel trànsit i l’oci nocturn. El jurat ressalta “l’interessant tractament sobre aquest tema i com han sabut aprofitar totes les eines digitals per enfocar aquesta qüestió”.

L’APPEC, editors de revistes i digitals

L’APPEC representa a més de 200 revistes i mitjans digitals dels Països Catalans. Desde 2016, el president de l’associació és el periodista i editor Germà Capdevila. L’entitat aglutina i assessora el sector per fer front als problemes professionals, defensa els seus interessos davant les institucions i ofereix serveis comuns a les publicacions.