La Nit de les Revistes i la Premsa en Català reconeix Temperatura, El Ripollès i Nació Polis amb el premi a millor disseny editorial

  • Les tres publicacions recolliran el premi durant la 23a edició de l’esdeveniment, que tindrà lloc el 30 de novembre al Museu Marítim de Barcelona

  • L’APPEC, organitzadora de l’acte, celebra enguany el seu 40è aniversari

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català atorgarà el premi a millor disseny editorial a Temperatura, El Ripollès i Nació Polis en la seva 23a edició. L’acte, organitzat anualment per l’APPEC editors de revistes i digitals, se celebrarà el dijous 30 de novembre al Museu Marítim de Barcelona.

Temperatura recollirà el guardó en la categoria de Revistes pel “seu disseny agosarat, fet i enfocat per a gent jove que permet sumar nous públics al sector de les revistes en català”, segons el jurat de la Nit. Creada per quatre joves durant la seva etapa universitària a Girona, aquesta publicació anual de to satíric i desenfadat conté entrevistes, reportatges, articles, contes, vinyetes o passatemps.

En la categoria de Premsa, el premi recaurà en El Ripollès. El jurat de la Nit valora “un disseny sobri, atractiu i molt gràfic per a una lectura àgil i agradable”. Aquest setmanari d’informació exclusivament comarcal, que es publica cada dijous i que té gairebé 20 anys d’història, va arribar al número 1.000 el juliol d’enguany.

Així mateix, Nació Polis rebrà la distinció en la categoria de Digital. En aquest cas, el jurat considera aquest projecte “com a una eina molt potent que va esdevenir referent en el seguiment electoral de les últimes eleccions municipals”. Aquest portal interactiu de Nació Digital recull totes les dades electorals dels 947 municipis de Catalunya, amb nombrosos gràfics, mapes i taules. Nascut en el marc de les eleccions municipals del 28 de maig, aquesta base de dades està concebuda amb voluntat de permanència i actualització constant amb informació electoral del Principat.

 

40 anys de l’APPEC editors de revistes i digitals

L’APPEC és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes i digitals d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català. Fundada el 1983, celebra enguany 40 anys. Actualment, l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital. 


Des de principis d’octubre, l’associació ha iniciat la campanya ‘Som més fortes que la censura’, conjuntament amb el Govern, per fomentar les subscripcions a les revistes en català. A través del web noalacensura.cat es promou un 2x1: Per cada nova subscripció que es faci per consum propi, s’enviarà una altra subscripció que s'ha escollit a una entitat, associació o centre educatiu dels Països Catalans. L’acció s’impulsa després que l’accés de l’extrema dreta a les institucions del País Valencià i que el nou Ajuntament de Borriana, a la Plana Baixa, format per PP i Vox, anul·lés el juliol les subscripcions de cinc revistes en català a la biblioteca municipal.

En els últims anys, l'associació també ha posat en marxa diverses campanyes, com ‘Sigues lliure, llegeix’ per combatre la manipulació informativa i les 'fake news' a través de la lectura de revistes i digitals en català. A més, ha tirat endavant projectes com La Revisteria, la caravana de revistes; la plataforma digital de lectura de revistes i premsa en català iQUIOSC.cat; o l'acció ‘T’agradarà llegir en català’ per fomentar la lectura amb la distribució de les publicacions a sales d’espera, així com l’organització de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català.