Nota de Premsa Nit 2020

LA GALA SE CELEBRARÀ EL 14 D’OCTUBRE A LES 20H

 

L'APPEC celebra 20 anys dels Premis en una Nit de les Revistes i la Premsa en Català que es farà per YouTube

  • La revista L'Erol s'endú el premi a Millor Revista, i el setmanari La Veu de l'Anoia i el digital opcions.org els premis a les millors publicacions de Premsa i Digital, respectivament
  • La Junta de l'APPEC reconeix el programa de TV3 InfoK, el cuiner José Andrés i el grup Actua Cultura 2%
  • La gala es duu a terme des de l'Espai Endesa de Barcelona, quan es compleixen 20 anys del suport d'Endesa a les revistes en català

L’APPEC editors de revistes i digitals celebra el proper dimecres 14 d’octubre la 20a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, la gala dels reconeixements als professionals de la comunicació i a les publicacions en català. A causa de la situació sanitària actual, la gala se celebrarà en format virtual i es podrà seguir a partir de les 20.00 h al canal de YouTube APPECTV. La Nit de les Revistes i la Premsa en Català estarà presentada per l’escriptor Màrius Serra des de l’Espai Endesa de Barcelona.

En total, s’atorgaran nou guardons entre publicacions –tant en paper com digitals– i professionals del món de la comunicació i la cultura. Pel que fa als premis a les millors publicacions, el guardó a la Millor Publicació de Revista és per la berguedana L'Erol "per la seva qualitat, pel seu rigor i sobretot per una creativitat periodística envejable en la selecció dels temes a tractar i l’elaboració dels continguts", expliquen els membres del jurat. En la categoria Premsa, el premi a la Millor Publicació és per La Veu de l’Anoia. El jurat ha valorat els 38 anys de trajectòria de la capçalera comarcal i la seva "valentia i tenacitat per informar a peu de carrer en el primer territori amb confinament perimetral com va ser la Conca d’Òdena a causa de la pandèmia". Pel que fa a l’àmbit digital, és el mitjà digital de consum conscient opcions.org qui s’endú el guardó a Millor Publicació Digital, en concret, segons el jurat "per la seva temàtica, pel foment que fa del consum sostenible, responsable i de proximitat des del cooperativisme amb un disseny acurat i amb una gran credibilitat".

A més dels premis a les millors publicacions que atorga el jurat d’experts, la Junta de l’APPEC editors de revistes i digitals lliura tres guardons més, en aquest cas en els àmbits de la Comunicació, la Cultura i la Societat.

El Premi Comunicació és per a l’informatiu infantil InfoK, dirigit i presentat per la periodista Laia Servera, per "haver informat amb molta cura i molta delicadesa sobre la pandèmia i els seus efectes als més menuts", segons explica la Junta.


Pel que fa al Premi Cultura, la Junta de l’APPEC editors de revistes i digitals ha decidit atorgar-lo a la plataforma Actua Cultura 2%, que ha estat capaç "de reunir tot el sector cultural del país per reivindicar davant les administracions un pressupost mínim del 2% per la cultura".


Finalment, el Premi Societat, se l’endú el reconegut xef José Andrés per la "tasca extraordinària que desenvolupa des de World Central Kitchen des dels seus inicis" i, especialment, "des de la seva arribada a Catalunya per donar centenars de milers d’àpats a les persones més necessitades, un esforç logístic i humanitari impressionant enmig de la pandèmia" apunten.

#NitRevistesPremsa, una gala en format virtual

Degut a la situació sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19, La 20a Nit de les Revistes i la Premsa en Català se celebrarà de manera virtual el dia 14 d’octubre. A través del Canal de YouTube APPECTV els espectadors podran seguir la gala, que donarà el tret de sortida a les 20:00h i ha estat enregistrada a l’edifici modernista
Espai Endesa de Barcelona.


La Nit de les Revistes i la Premsa en Català no és només una gala d’entrega de premis, sinó també un punt de trobada del sector, i és per això que des de l’APPEC editors de revistes i digitals s’anima als assistents habituals a seguir l’acte des de casa i a fer de l’etiqueta #NitRevistesPremsa el lloc de trobada del sector, enguany a les xarxes socials.

Descarrega el dossier de premsa

 

marius Serra nit 2020