Els Premis dels editors de revistes i digitals s’internacionalitzen i premien al músic letó Mārtiņš Brauns, al polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg i a la corresponsal de la CCMA al pròxim Orient, Txell Feixas

  • L’acte se celebrarà el proper 28 de juny a l’Espai Endesa de Barcelona
  • Petit Sàpiens recollirà el guardó a la millor revista, La Comarca d’Olot al millor mitjà de premsa local i comarcal i Somgarrigues.cat, al millor mitjà digital
  • En el decurs de la nit La Vila, Mètode i Llengua Nacional seran reconeguts pels seus 25 anys de trajectòria

Barcelona, 21 de juny de 2017. – La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals ja ha fet públics els guanyadors de la propera Nit de les Revistes i la Premsa en Català que se celebrarà el 28 de juny a l’Espai Endesa de Barcelona.

Aquest any els editors de premsa, revistes i mitjans digitals aposten per lainternacionalització dels premis i per guardonar amb els premis especials a personalitats que han contribuït a posar Catalunya al mapa en diferents àmbits. Així doncs, es premiarà al compositor i músic letó Mārtiņš Brauns, amb el Premi Especial de la Federació en l’àmbit de la cultura, per situar Catalunya a l’agenda mediàtica bàltica després de la cessió dels drets de la cançó ‘Saule, Pērkons, Daugava’ que es va versionar per crear el tema ‘Ara és l’hora’, protagonista de la Diada Nacional de l’11 de setembre de 2014. El polític socialdemòcrata alemany, Bernhard ‘Felix’ von Grünberg rebrà el Premi Especial de la Federacióen l’àmbit de societat per posar el focus sobre Catalunya en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea. Von Grünberg és, a més, un ferm defensor i treballador incansable de causes socials i de drets humans en àmbits de refugiats, discapacitats, habitatge i immigració. El darrerPremi Especial de la Federació serà per Txell Feixas que rebrà el de l’àmbit de comunicació. Feixas és l’actual corresponsal al Pròxim Orient de TV3 i Catalunya Ràdio i el seu premi vol ser un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que, amb la seva feina, permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d’igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món.

Segons el president de l’APPEC, editors de revistes i digitals i vicepresident de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa i Revistes i Mitjans Digitals, Germà Capdevila, “els mitjans d’aquí som una peça important d’aquest país que estem construint i és per això que premiem a gent que ens ajuden a projectar-nos com a cultura i com a societat, tal i com els editors fem amb les nostres publicacions”.

Premis a revistes, digitals i premsa local i comarcal

D’altra banda i en l’apartat de mitjans de comunicació, el jurat ha valorat i premiarà la publicació Petit Sàpiens com a millor revista, La Comarca d’Olot com a millor mitjà de premsa local i comarcal i Somgarrigues.cat, com a millor mitjà digital. En total, s’han presentat 36 candidatures.

La revista mensual del Baix Montseny La Vila, la revista Mètode (Universitat de València) i la revista Llengua Nacional (Associació Llengua Nacional) també seran reconeguts per la seva trajectòria de 25 anys.

En el decurs de la nit també es premiaran les millors portades de revista i de premsa. En total, s’hi han presentat prop d’una cinquantena de candidates que ja es poden votar a través de la pàgina web https://nitrevistespremsa.cat/convocatoria2017/votacio-popularportada. D’aquesta primera ronda de votació en sortiran les finalistes que els assistents a l’acte podran votar per triar les guanyadores.

Els premis es convoquen amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona a més del suport d’empreses compromeses com Endesa i Damm. S’entregaran el pròxim 28 de juny coincidint amb la Nit de les Revistes i la Premsa en Català a l’Espai Endesa de l’Avinguda Vilanova, 12 de Barcelona. La Nit de les Revistes i la Premsa en català, que celebrarà la seva quarta, edició comptarà amb la presència de tots els associats de l’APPEC i de l’ACPC i de representants dels mitjans de comunicació del país, i amb Màrius Serra que exercirà de mestre de cerimònies. Andrea Motis posarà la banda sonora de la Nit.

La 4a Nit de les Revistes i la Premsa en Català

Aquest acte que se celebra per quart any consecutiu té com a objectiu posar en valor la tasca de les publicacions dels Països Catalans amb l’atorgament de reconeixements en diferents categories. Aquest acte, és també, un termòmetre de l’estat del sector i un espai de reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del nou país, idea que es correspon amb l’eslògan de la vetllada “Som la veu, som país, som futur”.

La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals està formada per l’APPEC, Editors de Revistes i Digitals i per l’ACPC, l'associació de premsa comarcal.

 

1    2

Descarrega't el dossier                                      Descarrega't la imatge

 

Servei de comunicació
93 126 34 92 657 647 575
(Gemma Moncho)
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.